" width="320" height="240" alt="P9140001_thor_ved_bilen_udpakning.jpg (27.357 bytes)" align="left">

    Her er Thor.

    Vi er lige ved at pakke ud.

   

 

 

 

 

 

" width="320" height="240" alt="P9140002_thor_lars_ved_bilen_2.jpg (28.489 bytes)" align="left">

    Thor og Lars halvt iklædt dykkerudstyr.

   

 

 

 

 

 

 

" width="320" height="240" alt="P9140003_thor_ved_bilen.jpg (28.404 bytes)" align="left">

    Lukket dragt.

   

 

 

 

 

 

 

" width="320" height="240" alt="P9140004_thor_lars_ved_bil.jpg (28.687 bytes)" align="left">

    Så er vi klar, men hvor er Lars' blybælte ?

    Ja - det ligger desværre der hjemme.

    Nu er gode råd dyre.

    Vi kørte til dykkercenteret på Helsingørhavn.

    Her prøvede vi at leje et blybælte på 14 kg.

    Ingen problem - mod forevisning af dykkercertifikat.

    Det havde vi heller ikke fået med af forskellige årsager.

 

" width="240" height="320" alt="P9140005_lars_ved_dykkerudstyr.jpg (18.326 bytes)" align="left">

    Lars uden blybælte.

    Det endte med at Thor tog et dyk.

    Jeg måtte tvunget af omstændighederne nøjes med at

    ligge i overfladen og snorke. Jeg havde dog held til at

    se en sildestime. De var ca. 10 - 12 cm. lange.

    De svømmede i et cirkelbælte på 1 meter i diameter.

    Længden af stimen er jeg usikker på. Det tog ca. 2 - 3

    minutter før de sidste havde svømmet forbi.

   

 

" width="240" height="320" alt="P9140007_thor_paa_vej_op_af_vandet.jpg (16.061 bytes)" align="left">

    Thor efter dykket.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

" width="240" height="320" alt="P9140009_thor_paa_stranden.jpg (25.903 bytes)" align="left">

    Thor på stranden efter dykket.

    Det er lige til venstre for erhvervshavnens ind og udsejling.

    300 meter bag pynt i baggrunden ligger revet / sandbanken ud

    i vandet ved Helsingør. Nogle sejlere kender det mere indgående

    end andre.

    Hvad har Thor fanget eller fundet ?

 

 

 

 

" width="240" height="320" alt="P9140011_thor_eer_dykket.jpg (12.914 bytes)" align="left">

    Thor.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

" width="320" height="240" alt="P9140010_roedhvar_paa_svoemmefoedder.jpg (32.524 bytes)" align="left">

    Thor fangede denne rødhvar.

    Den måler ca. 25 cm. og vejer 650 gram.

   

 

 

 

 

 

" width="320" height="240" alt="P9140012_thor_pakker_sammen.jpg (24.238 bytes)" align="left">

    Vi var desværre ikke de eneste med tekniske problemer.

    Erhvervsdykkeren i nabo-bilen manglede en skiftnøgle

    for at kunne adskille nogle højtryksslanger fra et

    manometer. Det kunne vi desværre ikke hjælpe med.

    De måtte også opgive dykket.

   

 

 

" width="320" height="240" alt="P9140013_roedhvar_med_sushi_udskaering.jpg (18.330 bytes)" align="left">    Hjemme hos Thor og Anne. Thor vil lave sushi.

    Det er lidt luksuøst. Udskæringen viser hvor meget af

    fisken som bruges.

    Når man lave sushi er det meget vigtigt at fiskens kød

    ikke kommer i kontakt med fiskens skind, eller fiske

    forurenet service.

    Derfor anvendes 3 skærebrædter.

 

 

" width="320" height="240" alt="P9140016_roedhvar_i_sushi_opstilling.jpg (18.842 bytes)" align="left">    1. Fiskens kød skæres ud og lægges på 2. rene
        skærebræt med skindet ned ad.
        Vasker kniven og hænderne.

    2. Nu skæres skindet af fra kødet.
        Pres kødet mod skærebrædtet og skær langs
        skærebrætet. Flydt kødet til 3. skærebrædt.
        Vask kniven og hænder igen.

    3. Nu skæres kødet op i små strimler på f.eks.
        4 x 10 x 30 mm. Hæld citronsaft og god
        olivenolie over fiskekødet.
        Lad retten stå i 5 min. før den spises.

 

 

" width="320" height="240" alt="P9140014_sushi_tallerken.jpg (13.837 bytes)" align="left">

    Den færdige ret kan eventuelt pyntes med lidt grønt.

 

 

 

 

 

 

 

" width="240" height="320" alt="P9140015_anne_spiser_sushi.jpg (13.855 bytes)" align="left">

    Anne prøvesmager.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

" width="240" height="320" alt="P9140020_hos_at_lars_anne.jpg (15.480 bytes)" align="left">

    Jeg støder til. Det er første gang jeg spiser sushi.

    Det smager meget fint.

    Det smager ikke af fisk som man kunne tro.

   

 

 

 

 

 

 

" width="320" height="240" alt="P9140026_roedhvar_rygrad.jpg (19.377 bytes)" align="left">    Fiskens rygrad er ikke en lige linie som på mange

    andre dyr. Lige før snittet i fisken bøjer ned lidt

    ned ad og går op igen ved øjet.

    Den sikreste fangst metode er at stikke fisken 2 gange.

    1. Stikket skal være midt i hovedet lige bag øjet.
        Det kan anes som en hvid spids ellipse.

    2. Stikket er i rygraden ca. 3 cm. længere bagud.
        Det er der hvor snittet kan ses på fisken.

   

   

" width="240" height="320" alt="P9150029_bly_baelte_hjemme.jpg (17.289 bytes)" align="left">

    Og til sidst.

    Man skal huske sit blybælte når man vil dykke.

    Det skal ikke hænge til tørre der hjemme.